Grillowana pizza Naan z Pesto z jarmużu, pomidorami i Burratą

Ten post był sponsorowany przez Thrive® Algae Oil. Dzięki za wspieranie marek, które kocham, które pomagają uczynić ten blog możliwym!

Woohoo dla dzielenia się moim pierwszym wideo gotowania dzisiaj!!! Potrzeba specjalnej marki, aby wyciągnąć mnie przed kamerę, ale Thrive® Algae Oil to zrobił ;)

Nie wiem jak Wy, ale ja jestem jednym z tych dziwaków, których kręci chodzenie do sklepu spożywczego. Pracując na własny rachunek, jestem w stanie planować wycieczki poza godzinami szczytu - zakupy są o wiele przyjemniejsze, kiedy nie stoję w korku w alejce z zupami. Gdybym nie miała pracy, mogłabym spędzać całe dnie na przeglądaniu półek w poszukiwaniu egzotycznych składników, marząc o pysznych daniach. Dostaję małego przypływu adrenaliny, kiedy znajduję zupełnie nowy składnik, o którym nigdy wcześniej nie słyszałam - proszę, powiedzcie mi, że nie jestem sama!

Dostałam takiego przypływu adrenaliny, kiedy odkryłam Thrive® Algae Oil w moim lokalnym sklepie Earth Fare. Tak, słyszeliście mnie dobrze. Olej z alg. Ale zostańcie ze mną, bo obiecuję, że nie jest to tak dziwne, jak się wydaje! Jeśli jest jedna rzecz, którą powinieneś wiedzieć o mnie do teraz, to jest to, że odmawiam jedzenia niczego, co nie jest certifiably pyszne. Więc tak, to oznacza, że ten olej jest naprawdę smaczny.

Kiedy słyszysz algi, możesz pomyśleć... cóż, nieprzyjemne rzeczy. Ale algi użyte do produkcji Thrive® zostały pierwotnie pozyskane z soku drzewa kasztanowego. Olej jest pozyskiwany za pomocą prasy wytłaczającej, tą samą metodą, która jest używana do produkcji oleju kokosowego i oleju z nasion.

Dlaczego więc warto spożywać olej z alg Thrive®? Na początek, ma najwyższy poziom jednonienasyconych tłuszczów, dobrego rodzaju, który pomaga utrzymać zdrowie serca. Thrive® zawiera 25% więcej tłuszczów jednonienasyconych niż oliwa z oliwek czy olej z awokado. Ponadto, ma najniższy poziom tłuszczów nasyconych - tylko 0,5 grama w porcji. Zastąpienie źródeł tłuszczów nasyconych źródłami tłuszczów jednonienasyconych może pomóc w utrzymaniu zdrowia serca i zdrowego poziomu cukru we krwi.

Dzięki lekkiemu, neutralnemu smakowi i wysokiemu punktowi dymienia (do 485 stopni Fahrenheita), który pozwala mu wytrzymać wysokie temperatury, olej Thrive® Algae Oil jest idealny do codziennego gotowania, szczególnie w potrawach, w których chcesz, aby inne smaki błyszczały. Jest to również zrównoważony wybór, ponieważ z jednego akra można wyprodukować więcej galonów oleju niż w przypadku oleju kokosowego, oliwy z oliwek czy oleju rzepakowego.

Grillowana pizza naan z pesto z jarmużu, soczystymi pomidorami i kremowym serem burrata wykorzystuje Thrive® Algae Oil do przygotowania pesto z jarmużu. To tak proste danie na lato, a neutralny smak oleju pozwala wydobyć świeże smaki letnich produktów! Kupiony w sklepie chlebek naan to idealne, łatwe ciasto do pizzy, które staje się wyjątkowo chrupiące podczas grillowania. Uwielbiam ser burrata, rodzaj świeżego sera mozzarella z kremowym, mlecznym środkiem. Jeśli nie możesz go znaleźć, świeża mozzarella, a nawet kozi ser, jest doskonałym substytutem.

Mam nadzieję, że spodoba Ci się ten krótki filmik, który pokaże Ci, jak zrobić ten super prosty letni posiłek!

Grillowana pizza naan z jarmużowym pesto, pomidorami i serem Burrata

Serwuje: 4 pizze

Pesto:

  • 3 filiżanki posiekanego jarmużu, z usuniętymi grubymi łodygami

  • ½ szklanki tartego parmezanu

  • ¼ filiżanki tostowanych orzechów włoskich

  • 4 ząbki czosnku, obrane i zmielone

  • 1/3 szklanki oleju z alg Thrive®.

Pizza:

  • 4 pełnoziarniste chleby naan

  • 2-3 pomidory heirloom, pokrojone w plastry

  • 8 uncji sera burrata, w kawałkach

Rozgrzać grill do średnio-wysokiej temperatury.

Najpierw przygotuj pesto. Dodać jarmuż, parmezan, orzechy włoskie i czosnek do robota kuchennego. Z włączonym silnikiem, dodawać olej, aż powstanie kremowy sos. Doprawić solą do smaku.

Posmarować każdy naan grubą warstwą pesto. Na wierzchu ułożyć plasterki pomidora i ser. Posypać czarnym pieprzem.

Umieść pizze na gorącym grillu, przykryj i piecz 3-4 minuty, aż naan będzie chrupiący, a ser zacznie się topić. Podawać natychmiast.